Rope workout

Egy remek kiegészítő rendszer, kifejezetten állóképesség és ritmusérzék fejlesztésére.

A rope workout rendszer még a kettlebellnél is egyszerűbben használható, abban az esetben is, ha az edzeni vágyó személy sérült, vagy egyes izmai túl gyengék.
A rope workout program remekül illeszkedik a kettlebell, indian club és más edzésmódszerek irányvonalába, annyi megjegyzéssel, hogy ez az edzés talán egy kicsivel jobban ajánlható a teljesen kezdőknek is. Mivel nem használunk nagy súlyt hozzá, a sérülés veszélye rendkívül alacsony.
Egy kifejezetten túlsúlyos személy a leggyorsabban intervallumos edzéssel tud zsírégetést elérni, egy rövid, de megfelelően megterhelő edzés keretében. Sajnos gyakran a súlyzózás kiesik a lehetőségek köréből, a futás pedig szóba sem jöhet, mivel a túlsúlyos embereknek rendszerint az ízületei sincsenek rendben. A rope workout  egy remek alternatíva lehet ebben az esetben, komoly energia deficitet érhetünk el a használatával.
/Olvasd el ezeket is ha szeretnél többet megtudni a zsírégetésről  vagy a fogyásról/
Lehet egyedül illetve párban is edzeni, ilyenkor a motiváció még nagyobb...10 perces edzés már extrém terhelést jelent. Amennyiben az instruktor figyelembe veszi az alany terhelhetőségét, bárki használhatja. Az edzés hihetetlenül intenzív. Érdemes a fokozatosság elvét betartva belevágni. Mivel elsőre rendkívül szórakoztató, újszerű, könnyű magunkat túledzeni.


Rope workout kötél

A rope workout eszköze egy kötél, melynek az anyaga kender (kültérre), poliészter (beltérre). Hossza 10 m, átmérője 50 mm.

Rope workout noknek is kiváló

A ropeworkout hatékony kiegészítoje a kettlebell edzésnek

Rope workout alapgyakorlatok

A technikák gyorsan megtanulhatók. Az intenzitás is változtatható, attól függően, hogy a kötél hosszából mennyit használunk. Íme három egyszerű gyakorlat:

Párhuzamos hullámok: Ragadd meg mindkét végét a kötélnek, vállnál kicsit szélesebb terpeszben, a lábakat enyhén behajlítva! Kezdd el a kötelet hullámoztatni! Minél intenzívebb a mozgás, annál több hullámot fogsz látni a kötélen.
 

A rendszer egyszerű, gyors, hatékony.
Párhuzamos hullámok 1Párhuzamos hullámok 2Párhuzamos hullámok 3
 


 
A golyónál csak a kötél gyilkosabb...
 
 


 

Váltott hullámok: A kötél végét ellentétes mozgással kezdd el intenzíven mozgatni! Elsőre nagyon könnyűnek tűnik, de pár másodperc múlva érezhető a kötél súlya... :)


Váltott hullámok 1Váltott hullámok 2Váltott hullámok 3

 

Spirál hullámok: A kötél végét jobbra-balra mozgással kezdd el intenzíven mozgatni egymással ellentétes irányba!
 

Spirál hullámok 1Spirál hullámok 2Spirál hullámok 3

Rope workout gyakorlatok videója