Egyéb kiegészítő eszközök

 Haskerék, ugrókötél, medicinlabda, aqua bag remek kiegészítő eszközök, amik feldobják, színesítik a kettlebell edzést, segítenek a gyenge pontok megerősítésében.Haskerék

A haskerék egyszerű és remek eszköz, mégis csak haladóknak javaslom, akik már képesek huzamosabb ideig megtartani magukat szabályos plank pozícióban és nincs gerinc vagy vállproblémájuk! Nevével ellentétben a haskerék nem csak a hasat, hanem az egész törzset erősíti.
Nagyon figyelj oda, hogy a gerinced ne törjön meg a gyakorlat végrehajtása közben! Kigördülésnél csak annyira engedd a kereket előre, hogy össze tudd húzni a hasizmaid, ezzel biztonságosan egyenesen tudod tartani a gerinced! A haskereket pedig próbáld "belepréselni" a talajba, így lesz megfelelő az egész tested felfeszítése.
Nem az a cél, hogy olyan mélyre menj, hogy leérjen az orrod! Eleinte lehet, hogy csak félig fogsz "kigördülni" és ahogy erősödik a törzsed mehetsz később egyre mélyebbre. Fontos, hogy a feneked ne told ki hátra, ne maradjon egyhelyben, itt nem csak a felsőtest dolgozik, hanem az egész tested! A nyakad legyen a gerinced folytatása, ne törd hátra! Ajánlott törülközőt vagy szivacsot tenni a térdízületek alá.
Többféle gyakorlatot is kitaláltak a haskerékre, én mégis csak a térdelő állásból történő félig, később teljes intervallumon történő kigurulást ajánlom, mivel a többi gyakorlat értelmetlenül kockázatos és ezzel is teljesen át tudod dolgozni magad!Ugrókötél

Azt hiszem senkinek sem kell bemutatnom az ugrókötelet. Bár gyerekkorunkban főként a lányok körében volt népszerű, manapság egyre elterjedtebb a használata a fitnesztermekben.
Az ugrókötelezés eleinte egyáltalán nem szórakoztató, jellemzően leginkább a nyakunkba akadt ugrókötéllel, a térdünkre támaszkodva fogunk lihegni,  de gyorsan lehet fejlődni.
Túlsúlyosaknak illetve térd- vagy gerincproblémával, csontritkulással küzdőknek semmiképpen nem ajánlom! Figyelj rá, hogy talppárnáról ugorj és ide is érkezz vissza! Gyakorlás közben ne a lábadat nézd, hanem tekints előre, így a hátad egyenes lesz!

Először sima páros lábas ugrálással kezdj és ha ez már remekül megy, akkor térj rá az egylábas vagy a duplacsavarásos haladó ugrókötél gyakorlatokra!
Érdemes tükörben is megnézni magadat, hogy ne rögzüljön egy rossz, aszimmetrikus mozgás. Figyeld a landolások hangját is, ha puffanással érkezel, akkor valószínű rosszul csinálod és károsodhatnak az ízületeid!
Fejleszti a ritmusérzéket, állóképességet ezért is olyan népszerű például a bokszolók körében. Ráadásul az eszköz nem is drága.  Nem kell túlzásba esnünk, egy középkategóriás bőven megteszi, de akár egy megcsomózott kötéllel is remekül lehet edzeni.Medicinlabda

A medicinlabda Régi idők kiváló eszköze...Testnevelési céllal már az 1800-as években is használtak medicinlabdát a katonák kiképzésére, kondicionális felkészítésére. Mi mégis inkább a tesi órák népszerűtlen eszközeként gondolunk rá.
Manapság főleg a crossfitben használják, de mivel remek eszköz, ne féljünk mi se leporolni! Felhasználhatósága rendkívül sokszínű, de akárcsak a kettlebellnél, itt se a videómegosztókon keressünk ötleteket, mivel némelyik ember kreativitása életveszélyes...
Ami miatt szeretem a medicin labdás gyakorlatokat, az az, hogy dobálhatjuk, üthetjük vagy földhöz vághatjuk. Ugye ezeket kettlebellel csak a legelvetemültebbek teszik meg....Aqua bag

Az aqua bag egy vizzel feltölthető zsák, ami a benne lévő víz mozgása miatt extrém módon bevonja a stabilizáló izmokat. Nem feltétlenül szükséges eszköz, de feldobja és szinesíti az edzést. A súlya állítható a víz mennyiségével és tisztább, mint a hasonló jellegű homokzsákok. Használata könnyen elsajátítható, hiszen az alapelvei megegyezőnek a kettlebell edzéssel.
Lehet vele felrántást és nyomást végrehajtani, válladra helyezve guggolásokat, kitöréseket végezni.
Haskerék remek kiegészíto eszköz a kettlebell edzéshez, feldobja és színesebbé is teszi.


Ugrókötél változatos, hatékony kiegészítoje a kettlebell edzésnek. Szinesebbé téve azt.

Medicinlabda és egyéb kiegészíto eszközök, amik feldobják, színesítik a kettlebell edzést, segítenek a gyenge pontok megerosítésében.Aqua bag kettlebell edzésen.