Kettlebell edzésidőpontok (2024 január 3-tól):
 


Klinikáknál (Ferencváros) Közgazdasági Politechnikum
Budapest, IX. ker. Vendel u. 3. Térképekért kattints ide!
Ingyenes őrzött parkoló az autóknak, bicikliknek.
 
1. csoport 17:00-18:00 Kedd - Csütörtök Online is követhető (kettlebell+TRX)
2. csoport 18:10-19:10 Kedd - Csütörtök Online is követhető (kettlebell+TRX)
3. csoport 19:20-20:20 Kedd - Csütörtök  Online is követhető (kettlebell+TRX)
     

 
Online 18:00-19:00  Hétfő - Szerda 
   
Online edés 1 hónapra 11000 Ft (akár heti 4 alkalom)
Az egyéb edzésdíjak lent találhatók.
Online edzéshez egyéb infók: itt


 
Edzés közben swing. Jelentkezés edzésidőpontok.

Jelentkezés, csatlakozás a kettlebell edzésekhez

● A kettlebell csoportokba a felvétel folyamatos, ELőZETES REGISZTRÁCIÓ e-mailben szükséges, jelentkezni a kettlebelledzes@gmail.com címen lehet.

● Fontos! Az e-mailben a következőket írd le:


► Neved
► Születési dátumod
► Melyik csoportba jelentkeznél? (helyszín, időpont)
► Mikortól tudsz kezdeni?
► Jelezd azt is ha van, volt sérülésed, rendellenességed, amiről tudnom kell, illetve hogy foglalkoztál-e már
korábban kettlebellel vagy teljesen kezdőként szeretnél csatlakozni.

● A kettlebell edzések 60 percesek. Kettlebell súlyzót, TRX-et én biztosítok számodra. Ünnepnapokon nincs edzés.
Az iskola őrzött parkolóját az edzés ideje alatt használhatod, illetve fedett biciklitároló is a rendelkezésedre áll.

Fontos instrukciók az edzéshez, jelentkezéshez!

Kettlebell edzés ára

 
1 hónap (heti 2 alkalom a kiválasztott csoportban
+ korlátlan hozzáférés az online edzésekhez)
16.500 Ft
1 alkalom
  3.000 Ft
Fél hónap** (egymást követő két hétre) 10.000 Ft
Online edzés (Korlátlan alkalom, bármelyik csoportban)  11.000 Ft● Fontos! A feltüntetett árak havi díjak (aktuális hónap elsejétől a végéig értendő a saját kettlebell csoportodban). A havidíjat nem tudom időarányosítani. Értelemszerűen ezért havidíj, és ezért kedvező az ára, mert egy hónapra szól. Függetlenül attól, hányszor veszed igénybe, az edzést megtartom, a helyed, a kettlebelleket fenntartom számodra. Ezt fizeted ki a havidíjjal. (Kivétel új jelentkezők esetében, ha hónap közben kezdenek.)

Kettlebell medál, edzés ára.

 

GYIK - kettlebell edzéssel kapcsolatos kérdések és válaszok

A honlap olvasóinak 99%-a tökéletesen megérti a feltételeket, szabályokat. Te nyilván ezek közé tartozol, tehát csak az érdekesség kedvéért és szórakoztatásod végett írom le, milyen probléma szokott felmerülni a maradék 1%-kal...

- Nem jöttem kétszer kettlebell edzésre a hónapban, lejárhatom a következőben, vagy mikor pótolhatom be?
- Sajnos a kimaradt kettlebell edzések pótlására nem tudok lehetőséget biztosítani, a kábel TV szolgáltatónál sem reklamál senki, hogy mikor nem nézte a Tv-t... (De online van lehetőséged bármelyik időpontban csatlakozni.)

- A fél havi edzésdíj miért nem a fele a havidíjnak?
- Sajnálatos módon a költségeim sem feleződnek fél hónap esetén és az adott időre a "szabad" helyet sem tudom kiadni. Fontos megérteni, hogy a havidíj egy kedvezményes összeg, a 8 alkalom díja helyett. Ezt a kedvezményt csak a rendszeresen járóknak tartom fenn... Mindkettőnknek az az érdeke, hogy rendszeresen járj kettlebell edzésre és fejlődj!

- Amikor nem tudok edzésre járni, jöhet helyettem valaki?
- A kettlebell edzés bérletek nem átruházhatók. Az ár csak egy ember edzését, oktatását, hibáinak kijavítását tartalmazza.    

- Tudnál nekem írni kettlebell edzéstervet?
- Nem! Sajnos nem vagyok látnok és ismeretlenül nem tudom eldönteni, hogy mi jó Neked, mik a gyengéid illetve milyenek a mozgásmintáid. Mennyire beszűkült a mozgástartományod stb... Hiába írod le hány kiló vagy, milyen magas és mit sportoltál korábban... 

A blogra feltettem pár általános edzéstervet, saját felelősségedre használd ezeket, de ha nem hozza pont a Te esetedben a kívánt eredményt, ne nekem siránkozz!           Tovább: GYIKInfók az edzésekről, gyakran ismételt kérdések.

 
Kettlebell edzések GYIK.

Kezdő, haladó csoportok

Általában nem indítok kezdő csoportot, az új jelentkezőkkel a kettlebell órákon külön foglalkozom. Az edzéseim nem három hónapos ciklusokból állnak, így a régi tanítványoknak sem monoton a program, hiszen nagyon sokféle gyakorlatot építek bele a kettlebell edzéstervbe. Sokkal eredményesebb 1-2 kezdővel foglalkoznom, mint mikor az egész csoport egyszerre az alapoktól kezdi és mindenki mellett ott kéne állnom...

A kezdők külön a képességeikhez igazított edzésterv szerint zárkóznak fel, kis súllyal. Majd amikor elsajátították a gyakorlatok helyes kivitelezését, megértették az RKC, SFG rendszerek fontosabb alapelveit, kapnak az erőnlétüknek megfelelő kettlebellt.
Nem kell aggódnod, senki sem fog kinevetni, hiszen mindenki ügyetlen volt, mikor kezdte! Sőt, inkább az a tapasztalatom, hogy a "haladó" tanítványok segítik, motiválják a "kezdőket". Összeszokott csapatban könnyebb az edzés, a motiváció is sokkal nagyobb...
 
Kezdő kettlebell edzés.

Hogyan zajlik egy kettlebell edzés?

Igyekszem minden edzést változatosan összerakni, egyrészt azért, hogy jó hangulatot teremtsek, másrészt azért, hogy az edzések ne fulladjanak monotonitásba, hiszen tanítványaim többsége hosszútávon szeretné űzni ezt az életformát. Óráimat rendszeresen köredzéssel, orosz létrákkal, és a különböző technikák gyakorlásával tűzdelem meg, így nálam két egyforma edzés biztosan nincs!

● Az edzés menete
Mindig ízületi bemelegítéssel kezdünk, ezzel készítjük fel testünket a megterhelésre. A bemelegítést követően súlyzót ragadunk és következhet maga az edzés. Nagyon fontosnak tartom a nyújtást az edzések végén, ezért a megfáradt izmokat SMR hengerrel, majd nyújtó gyakorlatokkal kezeljük.

● Az első edzést vajon hogy fogom bírni?
Nem kell félned attól sem, hogy nem elég jó a kondid. Többségben olyan emberek keresnek fel, akik hasonló problémával küszködnek, és éppen azért fordulnak hozzám, mert érzik, ezen változtatniuk kell.
Edzéseimen mindig nagy hangsúlyt fektetek a biztonságra! Edzésről-edzésre mindenki a képességeinek megfelelő kezdő- vagy alap gyakorlatokkal zárkózik fel, és nagyon látványos fejlődést lehet elérni már néhány hét leforgása alatt!

Hogyan zajlik egy kettlebell edzés?

Felszerelés, ruházat az edzéshez

Mint minden sportágban, a kettlebell edzésnél is fontos a felszerelés, illetve a ruházat. Nem kell óriási összegeket költeni erre, a kettlebell ugyanis nem divatsport, ahol feszíthetsz a bárpultnál a legmenőbb ruhában. A legfontosabb, hogy kényelmes legyen az edzéshez!

● Cipő: Lapostalpú cipőt válassz, mert különben nem tudsz megfelelően terhelni a sarkadra! A futócipőt futáshoz tervezték, nagyon nehéz benne szabályosan swingelni. Ha nincs ilyen cipőd, akkor sem kell rögtön rohanni a boltba, mert mezítláb is tökéletesen lehet edzeni...

● Nadrág: Lehetőleg rövid és kényelmes legyen, mivel edzés közben a kezeddel a kettlebellt markolod, így nem lehet felhúzogatni a térdednél a nadrágot... Nem árt ha bő combban, hogy ne szorítsa el a vérkeringésed, ne korlátozzon a mozgásban és ne szakadjon el!

● Póló: Itt is a rövid a nyerő! Kényelmesen tudj benne mozogni, ne tapadjon rád és természetes anyagból legyen!

● Kötések, fáslik, övek: Ezek használatát edzésen nem ajánlom, hiszen meggátolják az adott testrész megerősödését. Ha pedig sérült vagy, ne eddz! Ha már a rehabilitációnál tartasz, akkor olyan súllyal eddz, ami rögzítő nélkül sem okoz problémát!

● Sportmelltartósportolás közben megfelelő tartást és védelmet biztosít a hölgyek kebleinek.

● Kesztyű: Nem szükséges, de ha szeretnél, akkor olyan kesztyűt használj, ami nem gátolja a súrlódást (nincsenek gumicsíkok a tenyéren) és szabadon hagyja az ujjaid, hogy érezd a kettlebellt!

● Szemüveg: Fontos, hogy ne zavarjon az edzésben, ne csússzon le! A kettlebell edzéshez nem kell sasszem, akár le is veheted...

● Törülköző: Mennyire fontos? Swingelj egy kicsit és megtudod... :) 
Kettlebell edzéshez szükséges felszerelés, ruha.

Kihez milyen kettlebell illik?

Edzéseimen a tanítványoknak én biztosítom a megfelelő súlyzókat és természetesen segítek a kiválasztásban is. Javaslom, hogy a kettlebell edzés elkezdésekor a nők 6 kg-os, a férfiak 12 kg-os súlyt használjanak. Mikor már megértetted a gyakorlatokat, tudod a mozdulatsorok helyes kivitelezését, akkor lehet a fizikumodnak megfelelő súlyt választani. Mivel a súlyzók drágák, legjobb, ha kettlebell vásárlás előtt ellátogatsz egy RKC vagy egy SFG instruktor edzésére és az ő tanácsára hagyatkozol! (Érdemes figyelni, mikor lehet akciós kettlebell-t vásárolni!) Nem az a lényeg, hogy minél nagyobb súllyal eddz! A legfontosabb az egészséged és a fejlődésed!

A következő értékek átlagos emberekre vonatkoznak, de mint tudjuk, senki sem átlagos :)

Kezdő nő: 4kg, 6kg
Átlagos nő: 8kg, 10kg        
Erős nő, kezdő férfi: 12kg, 14kg
Átlagos férfi: 16kg
Erős férfi: 20kg, 24kg, 28 kg
Nagyon erős férfi: 32kg, 36kg

(a 10, 14kg-os kettlebellek viszonylag ritkák, csak a legjobban felszerelt edzőtermekben találhatóak meg.)

Tovább:Mekkora kettlebellt válasszak az edzéshez?

Különböző méretű kettlebellek.

A terem, ahol a kettlebell edzések folynak: 
Kettlebell edzésen kinek mekkora súly kell?

Közgazdasági Politechnikum:
Budapest, IX. kerület Vendel u. 3. (Klinikák metrómegállótól 5 percre)

Földszinti tornaterem (153 m2)
Nagy belmagasság, hatalmas udvarra néző ablakok, sportparketta, tatami, több mint egy tonnás kettlebell súlykészlet biztosítja az edzésekhez szükséges feltételeket. Természetesen a tornaterem mellett van öltöző és zuhanyzó is. A rendszeresen járó tanítványok beparkolhatnak az iskola parkolójába.
Térképekért kattints ide!

Csoportok a IX kerületben, edzések időpontjai és a terem bemutatása Budapesten a Klinikáknál.