Információk, térképek a kettlebell edzéshez

Mári Tamás elérhetőség

● Levelet a kettlebelledzes@gmail.com emailcímre tudsz nekem küldeni. Mivel elég sokan írnak és napközben oktatok, előfordulhat, hogy eltart egy ideig, amíg válaszolok, ezért előre is elnézést kérek!

● A kérdéseid feltevése előtt, kérlek olvasd el a GYIK-ot, hogy mindketten időt spóroljunk!

● Orvosi kérdésekre nem tudok válaszolni, mert nem vagyok orvos. Ha konzultáltál orvossal és ő megállapította, hogy mi a bajod, felmérte, hogy mennyire vagy terhelhető, akkor már tudok tanácsot adni. Ha nincs ötleted, hogy kihez fordulj: dr. Puskás Réka reumatológus szakorvos, csontkovács, email: puskas.reka@27sello.hu

● Edzésre jelentkezés előtt kérlek olvasd el a feltételeket, időpontokat! kattints ide!Kettlebell edzéshez szükséges információk, válaszok.

GYIK - kettlebell edzéssel kapcsolatos kérdések és válaszok

A honlap olvasóinak 99%-a tökéletesen megérti a feltételeket, szabályokat. Te nyilván ezek közé tartozol, tehát csak az érdekesség kedvéért és szórakoztatásod végett írom le, milyen probléma szokott felmerülni a maradék 1%-kal...

- Tudnál nekem írni kettlebell edzéstervet?
- Nem! Sajnos nem vagyok látnok és ismeretlenül nem tudom eldönteni, hogy mi jó Neked, mik a gyengéid illetve milyenek a mozgásmintáid. Mennyire beszűkült a mozgástartományod stb... Hiába írod le hány kiló vagy, milyen magas és mit sportoltál korábban...

Feltettem pár általános edzéstervet, saját felelősségedre használd ezeket, de ha nem hozza pont a Te esetedben a kívánt eredményt, ne nekem siránkozz!

- Hány kilós kettlebell súlyzót vegyek?
- Nem tudom... Ugyan azon okból, mint a a fenti edzéstervnél... Általánosságban elmondható, hogy a nők 6kg-mal kezdenek, a férfiak 12 kg-mal, de ezeket a súlyokat nagyon gyorsan kinövik, szóval nem érdemes megvenni őket. 8kg-os, illetve 16kg-os súllyal pedig már nagyon könnyű lesérülni. Érdemes tehát a rosszul megválasztott súly árát inkább edzésdíjra költeni...

- Fogyni / izmosodni szeretnék, nekem is jó a kettlebell edzés?
- Ha megfelelő terhelésnek teszed ki a tested, megfelelően fog rá reagálni. Ezért akik túlsúlyosak, fogynak a kettlebell edzéstől, azok, akik korábban egy dekát sem bírtak felszedni, izomtömeg-növekedés tapasztalnak.

- Kezdő csoportot mikor indítasz?
- Általában nem indítok kezdő csoportot, az új jelentkezőkkel a kettlebell órákon külön foglalkozom. Az edzéseim nem három hónapos ciklusokból állnak, így a régi tanítványoknak sem monoton a program, hiszen nagyon sokféle gyakorlatot építek bele a kettlebell edzéstervbe. Összeszokott csapatban könnyebb az edzés, a motiváció is sokkal nagyobb...
A kezdők külön a képességeikhez igazított edzésterv szerint zárkóznak fel, kis súllyal. Majd amikor elsajátították a gyakorlatok helyes kivitelezését, megértették az RKC, SFG rendszerek fontosabb alapelveit, kapnak az erőnlétüknek megfelelő kettlebellt.
Sokkal eredményesebb 1-2 kezdővel foglalkoznom, mint mikor az egész csoport egyszerre az alapoktól kezdi és mindenki mellett ott kéne állnom...  Nem kell aggódnod, senki sem fog kinevetni, hiszen mindenki ügyetlen volt, mikor kezdte! Sőt inkább az a tapasztalatom, hogy a "haladó" tanítványok segítik, motiválják a "kezdőket".

- Hány kg-ot fogyok majd a kettlebelltől?
- Erre a korrekt válasz: ez nagyon sok tényezőtől függ. Ha valakik fix kg-ot ígérnek, azok hazudnak. Nincs pontos információjuk termékük használójáról (génjeiről, táplálkozásáról, életviteléről), akkor miből vonják le ezt a következtetést? A gyors fogyást ígérő módszerek maximum a pénztárcádat fogyasztják le.

- Kell vinnem súlyzót az edzésre?
-Nem, természetesen kettlebell súlyzót, SMR hengert, illetve egyéb szükséges felszereléseket (TRX, G-Flex, Rope workout, haskerék) én biztosítom.

- Nem jöttem kétszer kettlebell edzésre a hónapban, lejárhatom a következőben, vagy mikor pótolhatom be?
- Sajnos a kimaradt kettlebell edzések pótlására nem tudok lehetőséget biztosítani, a kábel TV szolgáltatónál sem reklamál senki, hogy mikor nem nézte a Tv-t...

- A fél havi edzésdíj miért nem a fele a havidíjnak?
- Sajnálatos módon a költségeim sem feleződnek fél hónap esetén és az adott időre a "szabad" helyet sem tudom kiadni. Fontos megérteni, hogy a havidíj egy kedvezményes összeg, a 8 alkalom 16.000 Ft-os díja helyett. Ezt a kedvezményt csak a rendszeresen járóknak tartom fenn... Mindkettőnknek az az érdeke, hogy rendszeresen járj kettlebell edzésre és fejlődj!

- Amikor nem tudok edzésre járni, jöhet helyettem valaki?
- A kettlebell edzés bérletek nem átruházhatók. Az ár csak egy ember oktatását, hibáinak kijavítását tartalmazza.
Kettlebell információk, GYIK.Figyelmesen olvasd el a GYIK-ot, hasznos információk vannak benne a kettlebell edzésről!GYIK információk, kérdések az edzéssel kapcsolatban.

Nemzeti Közszolgálati Egyetem (Nemzetvédelmi Egyetem) térképe

Budapest Stadionok X. kerület Hungária krt. 9-11


 
 

Megközelítés tömegközlekedéssel:
● 2es metróval a Puskás Ferenc Stadion (Stadionok) megállóig, onnan 1 megálló az 1-es vagy 1/A villamossal a Hős utcai megállóig (Népliget illetve a Lágymányosi híd felé).
● 3as metróval a Népliget megállóig, onnan 4 megálló az 1-es vagy 1/A villamossal a Hős utcai megállóig (Bécsi út felé).

Megközelítés személygépkocsival: A Penny parkolójában az edzés ideje alatt ingyen tudsz parkolni.
● A Lágymányosi híd felől a Hungária körúton haladva a felüljáró után jobbra kell fordulni a Salgótarjáni útra, majd balra a Zách utcán végig, egészen a Hős utcáig, ahol balra kanyarodva eljutunk a Penny parkolójába.
● A Stadionok felől sokkal egyszerűbb, a Hős utcánál jobbra kanyarodva beparkolhatunk a Penny parkolójába.Információk, elérhetőség, térkép a kettlebell edzéshez.Információk, elérhetőség, térképek a kettlebell edzéshez.

Információk, elérhetőség, térképek a kettlebell edzéshez.

Közgazdasági Politechnikum térképe

Budapest Klinikák IX. kerület Vendel u.3.

IX. kerület Politechnikum kettlebell edzés térkép.
 

Megközelítés tömegközlekedéssel:
Hármas metróról a Klinikák megállónál kell leszállni, Üllői úton átsétálsz, a Thaly Kálmán utcán keresztül felsétálsz a második utcáig, ami a Vendel utca és ott balra fordulva elsétálsz a 3-as számig.

Megközelítés személygépkocsival:
● Nagyvárad tér felől a Haller utcán át kell haladni a Mester utcáig, ahol jobbra kanyarodva eljutunk a Thaly Kálmán utcához.  Itt ismét jobbra kell lekanyarodni és így jutunk el a  jobbra nyíló Vendel utcához.
● Üllői úton Ferenc krt. felől érkezők, a Lenhossék utcán tudnak eljutni a Gát utcáig, ahonnan a tömb megkerülésével tud visszajutni a Thaly Kálmán utcán.
 


Információk, térképek a kettlebell edzéshez.
 
Információk a gépkocsival történő elérhetőségről.