Kettlebell edzésidőpontok (2019 januártól):


Stadionoknál (Kőbánya, Zugló) Nemzeti Közszolgálati Egyetem 
Budapest, X. ker. Hungária krt. 9-11. Térképekért kattints ide!
 
17:00-18:00 Hétfő - Szerda Mári Tamás
18:15-19:15 Hétfő - Szerda Mári Tamás
19:30-20:30 Hétfő - Szerda Mári Tamás
     

Klinikáknál (Ferencváros) Közgazdasági Politechnikum
Budapest, IX. ker. Vendel u. 3. Térképekért kattints ide!
 
17:00-18:00 Kedd - Csütörtök Mári Tamás
18:10-19:10 Kedd - Csütörtök Mári Tamás
19:20-20:20 Kedd - Csütörtök Mári Tamás
     
Edzés közben swing. Jelentkezés edzésidőpontok.

Jelentkezés, csatlakozás a kettlebell edzésekhez

● A kettlebell csoportokba a felvétel folyamatos, ELőZETES REGISZTRÁCIÓ e-mailben szükséges, jelentkezni a kettlebelledzes@gmail.com címen lehet.

● Fontos! Az e-mailben a következőket írd le:


► Neved (Ahogyan a szémyi igazolványodban szerepel)
► Születési dátumod
► Személyi igazolványszámod (Ez csak a X. kerületi csoportjaimba jelentkezőknek szükséges, le kell adnom
 előre a biztonsági osztálynak)
► Melyik csoportba jelentkeznél? (helyszín, időpont)
► Mikortól tudsz kezdeni?
► Jelezd azt is ha van, volt sérülésed, rendellenességed, amiről tudnom kell, illetve hogy foglalkoztál-e már
korábban kettlebellel vagy teljesen kezdőként szeretnél csatlakozni.


● Nincs lehetőség időnként az egyik, időnként egy másik csoportba járni, egész hónapban a saját csoportodban tudsz edzeni.  Ezekre a szabályokra azért van szükség, mert mindenhol biztosítanom kell a kettlebelleket és elegendő helyet a biztonságos edzéshez, ezért egy embernek nem tudok 2 helyet fenntartani! Heti egy kettlebell edzésre nem veszek fel tanítványokat!

● A kettlebell edzések 60 percesek. Kettlebell súlyzót én biztosítok számodra. Ünnepnapokon nincs edzés.Fontos instrukciók az edzéshez, jelentkezéshez!

Kettlebell edzés ára

 
1 hónap (heti 2 alkalom a kiválasztott csoportban)
  12.000 Ft
3 hónap egyben kifizetve (egymást követő hónapokra)
31.000 Ft
1 alkalom*
  2.000 Ft
Fél hónap** (egymást követő két hétre) 7.500 Ft


*  Nálam nincs alkalmanként járás, ez csak a kipróbálásnál vehető igénybe, előzetesen egyeztetett időpontban.
** Heti egy alkalomra nem tudok helyet biztosítani.

● Kedvezmények: Hivatásos katonáknak, rendőröknek, vám és pénzügyőröknek, NKE dolgozóinak, (a szolgálati igazolvány felmutatásával) a havidíj 10000 Ft. A NKE tisztjelölt hallgatóinak a havidíj 7000 Ft.

● Fontos! A feltüntetett árak havi díjak (aktuális hónap elsejétől a végéig értendő a saját kettlebell csoportodban). A havidíjat nem tudom időarányosítani. Értelemszerűen ezért havidíj, és ezért kedvező az ára, mert egy hónapra szól. Függetlenül attól, hányszor veszed igénybe, az edzést megtartom, a helyed, a kettlebelleket fenntartom számodra. Ezt fizeted ki a havidíjjal. (Kivétel új jelentkezők esetében, ha hónap közben kezdenek.)

Kettlebell medál, edzés ára.

 

GYIK - kettlebell edzéssel kapcsolatos kérdések és válaszok

A honlap olvasóinak 99%-a tökéletesen megérti a feltételeket, szabályokat. Te nyilván ezek közé tartozol, tehát csak az érdekesség kedvéért és szórakoztatásod végett írom le, milyen probléma szokott felmerülni a maradék 1%-kal...

- Nem jöttem kétszer kettlebell edzésre a hónapban, lejárhatom a következőben, vagy mikor pótolhatom be?
- Sajnos a kimaradt kettlebell edzések pótlására nem tudok lehetőséget biztosítani, a kábel TV szolgáltatónál sem reklamál senki, hogy mikor nem nézte a Tv-t...

- A fél havi edzésdíj miért nem a fele a havidíjnak?
- Sajnálatos módon a költségeim sem feleződnek fél hónap esetén és az adott időre a "szabad" helyet sem tudom kiadni. Fontos megérteni, hogy a havidíj egy kedvezményes összeg, a 8 alkalom 16.000 Ft-os díja helyett. Ezt a kedvezményt csak a rendszeresen járóknak tartom fenn... Mindkettőnknek az az érdeke, hogy rendszeresen járj kettlebell edzésre és fejlődj!

- Amikor nem tudok edzésre járni, jöhet helyettem valaki?
- A kettlebell edzés bérletek nem átruházhatók. Az ár csak egy ember edzését, oktatását, hibáinak kijavítását tartalmazza.    

- Tudnál nekem írni kettlebell edzéstervet?
- Nem! Sajnos nem vagyok látnok és ismeretlenül nem tudom eldönteni, hogy mi jó Neked, mik a gyengéid illetve milyenek a mozgásmintáid. Mennyire beszűkült a mozgástartományod stb... Hiába írod le hány kiló vagy, milyen magas és mit sportoltál korábban...

A blogra feltettem pár általános edzéstervet, saját felelősségedre használd ezeket, de ha nem hozza pont a Te esetedben a kívánt eredményt, ne nekem siránkozz!           Tovább: GYIKInfók az edzésekről, gyakran ismételt kérdések.


Kettlebell edzések GYIK.

Kezdő, haladó csoportok

Általában nem indítok kezdő csoportot, az új jelentkezőkkel a kettlebell órákon külön foglalkozom. Az edzéseim nem három hónapos ciklusokból állnak, így a régi tanítványoknak sem monoton a program, hiszen nagyon sokféle gyakorlatot építek bele a kettlebell edzéstervbe. Sokkal eredményesebb 1-2 kezdővel foglalkoznom, mint mikor az egész csoport egyszerre az alapoktól kezdi és mindenki mellett ott kéne állnom...

A kezdők külön a képességeikhez igazított edzésterv szerint zárkóznak fel, kis súllyal. Majd amikor elsajátították a gyakorlatok helyes kivitelezését, megértették az RKC, SFG rendszerek fontosabb alapelveit, kapnak az erőnlétüknek megfelelő kettlebellt.
Nem kell aggódnod, senki sem fog kinevetni, hiszen mindenki ügyetlen volt, mikor kezdte! Sőt, inkább az a tapasztalatom, hogy a "haladó" tanítványok segítik, motiválják a "kezdőket". Összeszokott csapatban könnyebb az edzés, a motiváció is sokkal nagyobb...

Kezdő kettlebell edzés.

Hogyan zajlik egy kettlebell edzés?

Igyekszem minden edzést változatosan összerakni, egyrészt azért, hogy jó hangulatot teremtsek, másrészt azért, hogy az edzések ne fulladjanak monotonitásba, hiszen tanítványaim többsége hosszútávon szeretné űzni ezt az életformát. Óráimat rendszeresen köredzéssel, orosz létrákkal, és a különböző technikák gyakorlásával tűzdelem meg, így nálam két egyforma edzés biztosan nincs!

● Az edzés menete
Mindig ízületi bemelegítéssel kezdünk, ezzel készítjük fel testünket a megterhelésre. A bemelegítést követően súlyzót ragadunk és következhet maga az edzés. Nagyon fontosnak tartom a nyújtást az edzések végén, ezért a megfáradt izmokat SMR hengerrel, majd nyújtó gyakorlatokkal kezeljük.

● Az első edzést vajon hogy fogom bírni?
Nem kell félned attól sem, hogy nem elég jó a kondid. Többségben olyan emberek keresnek fel, akik hasonló problémával küszködnek, és éppen azért fordulnak hozzám, mert érzik, ezen változtatniuk kell.
Edzéseimen mindig nagy hangsúlyt fektetek a biztonságra! Edzésről-edzésre mindenki a képességeinek megfelelő kezdő- vagy alap gyakorlatokkal zárkózik fel, és nagyon látványos fejlődést lehet elérni már néhány hét leforgása alatt!

Hogyan zajlik egy kettlebell edzés?

Felszerelés, ruházat az edzéshez

Mint minden sportágban, a kettlebell edzésnél is fontos a felszerelés, illetve a ruházat. Nem kell óriási összegeket költeni erre, a kettlebell ugyanis nem divatsport, ahol feszíthetsz a bárpultnál a legmenőbb ruhában. A legfontosabb, hogy kényelmes legyen az edzéshez!

● Cipő: Lapostalpú cipőt válassz, mert különben nem tudsz megfelelően terhelni a sarkadra! A futócipőt futáshoz tervezték, nagyon nehéz benne szabályosan swingelni. Ha nincs ilyen cipőd, akkor sem kell rögtön rohanni a boltba, mert mezítláb is tökéletesen lehet edzeni...

● Nadrág: Lehetőleg rövid és kényelmes legyen, mivel edzés közben a kezeddel a kettlebellt markolod, így nem lehet felhúzogatni a térdednél a nadrágot... Nem árt ha bő combban, hogy ne szorítsa el a vérkeringésed, ne korlátozzon a mozgásban és ne szakadjon el!

● Póló: Itt is a rövid a nyerő! Kényelmesen tudj benne mozogni, ne tapadjon rád és természetes anyagból legyen!

● Kötések, fáslik, övek: Ezek használatát edzésen nem ajánlom, hiszen meggátolják az adott testrész megerősödését. Ha pedig sérült vagy, ne eddz! Ha már a rehabilitációnál tartasz, akkor olyan súllyal eddz, ami rögzítő nélkül sem okoz problémát!

● Sportmelltartósportolás közben megfelelő tartást és védelmet biztosít a hölgyek kebleinek.

● Kesztyű: Nem szükséges, de ha szeretnél, akkor olyan kesztyűt használj, ami nem gátolja a súrlódást (nincsenek gumicsíkok a tenyéren) és szabadon hagyja az ujjaid, hogy érezd a kettlebellt!

● Szemüveg: Fontos, hogy ne zavarjon az edzésben, ne csússzon le! A kettlebell edzéshez nem kell sasszem, akár le is veheted...

● Törülköző: Mennyire fontos? Swingelj egy kicsit és megtudod... :)
Kettlebell edzéshez szükséges felszerelés, ruha.

Kihez milyen kettlebell illik?

Edzéseimen a tanítványoknak én biztosítom a megfelelő súlyzókat és természetesen segítek a kiválasztásban is. Javaslom, hogy a kettlebell edzés elkezdésekor a nők 6 kg-os, a férfiak 12 kg-os súlyt használjanak. Mikor már megértetted a gyakorlatokat, tudod a mozdulatsorok helyes kivitelezését, akkor lehet a fizikumodnak megfelelő súlyt választani. Mivel a súlyzók drágák, legjobb, ha kettlebell vásárlás előtt ellátogatsz egy RKC vagy egy SFG instruktor edzésére és az ő tanácsára hagyatkozol! (Érdemes figyelni, mikor lehet akciós kettlebell-t vásárolni!) Nem az a lényeg, hogy minél nagyobb súllyal eddz! A legfontosabb az egészséged és a fejlődésed!

A következő értékek átlagos emberekre vonatkoznak, de mint tudjuk, senki sem átlagos :)

Kezdő nő: 4kg, 6kg
Átlagos nő: 8kg, 10kg        
Erős nő, kezdő férfi: 12kg, 14kg
Átlagos férfi: 16kg
Erős férfi: 20kg, 24kg, 28 kg
Nagyon erős férfi: 32kg, 36kg

(a 10, 14kg-os kettlebellek viszonylag ritkák, csak a legjobban felszerelt edzőtermekben találhatóak meg.)

Tovább:Mekkora kettlebellt válasszak az edzéshez?

Különböző méretű kettlebellek.

Termek, ahol a kettlebell edzések folynak:
Kettlebell edzésen kinek mekkora súly kell?

Nemzeti Közszolgálati Egyetem (Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem):
Budapest, X. kerület Hungária krt. 9-11. (Stadionoktól 1 megálló az 1-es villamossal)

2-es számú tornaterem (300 m2):
Nagy belmagasság, hatalmas parkra néző ablakok, Pesthez képest tiszta levegő, sportlinóleum, több mint egy tonnás kettlebell súlykészlet biztosítja a szükséges feltételeket az edzéshez. Kültéri füves akadálypálya, szabadtéri edzésekhez kiváló. A futópályán van lehetőség túlórára... Ingyenes Parkolás a TTL Szakáruház és Penny Market valamint a MOL benzinkút parkolóiban. Természetesen a tornaterem mellett van öltöző és zuhanyzó is.
Térképekért kattints ide!

Csoportok a Zrínyin, edzésidopontok és a terem leírása. Budapesten a Stadionoknál.

Közgazdasági Politechnikum:
Budapest, IX. kerület Vendel u. 3. (Klinikák metrómegállótól 5 percre)

Földszinti tornaterem (153 m2)
Nagy belmagasság, hatalmas udvarra néző ablakok, sportparketta, tatami, több mint egy tonnás kettlebell súlykészlet biztosítja az edzésekhez szükséges feltételeket. Természetesen a tornaterem mellett van öltöző és zuhanyzó is. A rendszeresen járó tanítványok beparkolhatnak az iskola parkolójába.
Térképekért kattints ide!

Csoportok a IX kerületben, edzések időpontjai és a terem bemutatása Budapesten a Klinikáknál.